Waar moet je aan denken als je op wintersport gaat?

0
147
SUNEO CLUB

Je hebt je wintersport geboekt en het is bijna zover, maar even zie je door de bomen het bos niet meer, waar moet je eigenlijk allemaal aan denken? Als je voor het eerst op wintersport gaat, is het soms best lastig om te weten wat je nu eigenlijk allemaal nodig hebt en waar je aan moet denken voordat je gaat. Lees snel verder voor handige tips!

Hoe zit dat met een skipas?


Als je wilt skiën en van de liften gebruik wilt maken, heb je altijd een skipas nodig. Als je een wintersport bij Stuntvakanties boekt, hoef je nergens over na te denken. Je skipas is namelijk altijd inclusief! Bij elke wintersport kun je hem direct online boeken bij je reis. De skipas ligt dan netjes voor je klaar zodra je aankomt op je bestemming, zodat je gelijk de piste op kunt. Je skipas is bij ons vaak ook nog eens goedkoper dan als je hem ter plaatse aanschaft, dat is natuurlijk helemaal mooi!

Materiaal en geschikte kleding


Op wintersport heb je veel meer nodig dan als je op zomervakantie gaat. Je moet natuurlijk wel warm en blijven in de sneeuw op de piste. Ook heb je veel meer dingen nodig als je gaat skiën, je kunt alles huren, maar je kunt het ook zelf meenemen. Wat je ook doet, zorg wel dat je alles op tijd hebt geregeld zodat je niet voor verassingen komt te staan op je bestemming. Hieronder een aantal handige lijstjes met de basisbenodigdheden.

Materiaal

• Ski’s/Snowboard
• Ski- en/of snowboardschoenen
• Skistokken
• Sneeuwschoenen
• Slee
• Eventueel een helm

Kleding

• Waterdichte ski-jas en skibroek
• Skibril of goede zonnebril
• Waterdichte handschoenen
• Muts
• Skisokken
• Sjaal
• Thermo ondergoed
• Rugzak voor op de piste
• Snowboots
• Uv bescherming

Met de auto op wintersport?


De meeste mensen gaan met de auto op wintersport, je kunt lekker veel meenemen, het is meestal goedkoper en het is makkelijk met kinderen. Maar met de auto moet je ook zeker aan een aantal dingen gedacht hebben voordat je op weg gaat, want in veel landen zijn sommige dingen verplicht die hier niet verplicht zijn. Wat moet je zeker niet vergeten?

• Winterbanden (verplicht in het buitenland) en sneeuwkettingen
• Het checken van de wintersportverkeersinformatie
• Een autobaan vignette en milieustickers
• Wegenkaarten. Ook al heb je een navigatiesysteem, alternatieve routes zijn zo een stuk duidelijker
• Een geel veiligheidshesje voor iedere persoon in de auto (verplicht)
• Een setje reservelampen
• Vergeet ook geen slotontdooier, een krabber en borstel om je auto sneeuwvrij te maken

Wij regelen het voor je!


Gelukkig hoef je je over een aantal dingen een stuk minder druk te maken, als je een wintersport bij Stuntvakanties boekt. Bij ons is er namelijk altijd een skipas inbegrepen. Ook kunnen we materiaal en skilessen voor je regelen, zodat je daar niet meer aan hoeft te denken. Dat scheelt weer een hoop stress, toch?