Top 3: Op deze cruises krijg je het lekkerste eten

0
112
SUNEO CLUB

Een van de heerlijke voordelen van een cruisevakantie van Stuntvakanties.nl is dat je je niet druk hoeft te maken over de vraag ‘wat eten we vanavond?’ Nou ja, dat is niet helemaal waar. Want je hoeft zelf niet met potten en pannen aan de slag, maar je moet wél nog een keuze maken uit al het lekkers dat aan boord wordt geserveerd. Speciaal voor alle smulpapen en lekkerbekken die binnenkort op cruise gaan: de top 3 rederijen die uitblinken in de keuken. Lees deze blog niet met een rammelende maag, want het water loopt je gelijk in de mond.

1. AIDA Cruises

Tijdens je cruisevakantie wil je natuurlijk geen culinaire hoogstandjes mislopen. Gelukkig hoef je bij de buffetrestaurants van AIDA Cruises niet bang te zijn voor keuzestress. Proef gewoon alles! AIDA hanteert een semi-All Inclusive concept waarbij alle buffetmaaltijden bij de reissom zijn inbegrepen. Leg dus alles op je bord wat je hart (of beter gezegd, je maag) begeert. Van pittige Thaise curries tot knapperige Italiaanse pizza’s; elke avond ontdek je nieuwe smaaksensaties. De wereld rond in 80 dagen? Eerder de wereld rond in 17 restaurants! Ja, je leest het goed: aan boord van de AIDAnova bevinden zich maar liefst 17 restaurants. Waaronder een aantal specialiteitenrestaurants. Hier kun je ook terecht kunt voor een à-la-carte diner. Je betaalt dan wel een toeslag en ook de drankjes zijn in deze restaurants niet inclusief. Maar ach, voor een speciale avond of een romantisch diner is dat natuurlijk geen ramp.

 

2. Norwegian Cruise Line

Om maar gelijk een leuk feit over Norwegian Cruise Line op de eettafel te gooien: wist je dat sommige schepen maar liefst 21 restaurants aan boord hebben? Je kunt in theorie dus een week lang elke dag in een ander restaurant ontbijten, lunchen en dineren. Wauw. En reken maar dat je in elk van die 21 restaurants heerlijk eet. Van verse sushi in de Sushi Bar tot sappige biefstuk in het Steakhouse, en van authentieke Italiaanse pasta’s tot spicy Aziatische phad thai. Je smaakpapillen mogen gewoon mee op vakantie. Heb je na een avond vol entertainment nog trek in een late night snack? Die wordt met plezier voor je bereid in de 24-uurs snackcorner. De volgende ochtend bel je gewoon de roomservice voor een ontbijt op bed. Niets fijners dan wakker worden met een glas verse jus en een croissantje. Goed om te weten: de cruises bij Norwegian Cruise Line zijn op basis van volpension, maar voor roomservice en voor enkele restaurants wordt een toeslag gerekend.

 

3. Stunt Vakanties Cruises

Bij Stunt Vakanties Cruises staat genieten en verwennen centraal. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat het eten aan boord bij Stunt Vakanties Cruises van zeer hoge kwaliteit is. Er staat allerlei lekkers op het menu. Nou ja, maak daar maar menu’s van: aan boord van het luxe schip Mein Schiff 5 bijvoorbeeld eet je in maar liefst 12 restaurants en bistro’s. Bovendien cruise je met een Premium All Inclusive concept waarbij alle maaltijden en dranken (met uitzondering van enkele geselecteerde dranken en enkele gerechten in de specialiteitenrestaurants) bij de prijs zijn inbegrepen. Echte fijnproevers reserveren een tafel in een van de specialiteitenrestaurants. Hier word je op je wenken bediend en belanden de gerechten als ware kunstwerken op je bord. Of het nu gaat om een amuse, een gegrild visje of onweerstaanbare chocolademousse, het is bijna te mooi om op te eten. Bijna, want hoe mooi het er ook uitziet, het is ook te lekker om te laten staan…