De beste strandbestemmingen van Turkije

0
179
SUNEO CLUB

Dalyan

Dit charmante plaatsje heeft echt alles: schitterende natuur, vrijwel alleen maar laagbouw en cultuur, zo kun je hier de koningsgraven bezichtigen, een indrukwekkende belevenis. Dalyan is aan de Dalyan-rivier gebouwd, die uitmondt bij het Iztuzu strand. Dit schitterende zandstrand staat er om bekend dat het de broedplaats is van de Caretta schildpad. Het strand wordt dan ook bewaakt en ’s nachts gesloten voor bezoekers. Dalyan heeft zelfs glansrijk een Zoover award gewonnen voor de Beste Strandbestemming.

Side

Side wordt ieder jaar weer populairder. Ik denk wel te weten waarom: het stadje is knus en sfeervol, je kunt er goed winkelen en langs het water vindt je talloze restaurants waar je neer kunt strijken voor bijvoorbeeld een goed bord kebab of een vers gevangen vis. Wat het gezellige plaatsje Side echt bijzonder maakt zijn de overblijfselen uit de Griekse en Romeinse tijd, zoals de schitterende Apollo tempel en een theater. Natuurlijk kunnen de prachtige brede zandstranden niet ontbreken- het gaat tenslotte om één van de beste strandbestemmingen.

Antalya

Antalya is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het heeft een mooie oude binnenstad die tijdens een vakantie in deze stad absoluut de moeite waard is. Ook zijn de Kursunlu en Duden watervallen prachtig om te bezichtigen. Maar vooral heerlijk hier zijn de geweldige hotels. In de wijken Lara en Kundu staan de mooiste hotels, met de beste kamers en meest uitgebreide faciliteiten. Deze hotels liggen stuk voor stuk aan, of heel dicht bij het strand.

Icmeler

Een sfeervol, klein centrum met op de achtergrond de bergen die begroeid zijn met groene pijnbomen, dat is Icmeler. Langs het strand ligt een kleine wandelpromenade met bruggetjes, die je langs het hotel en een aantal winkeltjes en restaurantjes leidt. In het centrum vind je meer restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Het bruisende centrum van Marmaris is hiervandaan gemakkelijk met de dolmus (een klein busje) te bereiken. Het strand loopt hier langzaam af in zee, ideaal dus voor een gezinsvakantie met kleinere kinderen!

Belek

Belek is één van de jongste toeristische plaatsen aan de Turkse Rivièra en strekt zich uit tussen het strand en een groot dennenbos. De natuur hier is zo mooi dat delen van het bos beschermd natuurgebied zijn, zodat het de thuishaven van veel vogelsoorten vormt. Van oorsprong was het vooral een ideale bestemming voor golfliefhebbers, vanwege de vele golf mogelijkheden hier. Maar tegenwoordig is het een plaatsje voor iedereen die van luxe wil genieten, gezien het grote aantal adembenemende hotels die je hier kunt vinden.

Alanya

De sprankelende badplaats Alanya wordt gekenmerkt door het schiereiland met daarop een oude burcht, deze schitterende overblijfselen zijn te bezichtigen en ’s avonds wordt de stadsmuur mooi verlicht. Het schiereiland deelt de stad als het ware in twee delen, de oost- en de westkant. Rondom het schiereiland ligt het centrum, een grote bazaar met ontelbaar veel winkeltjes, gezellige restaurants, cafés, bars en discotheken. Aan de westkant ligt het bekende Kleopatra-strand, hoe verder weg je van het schiereiland het strand op gaat, hoe fijner het zand wordt.