Dé mooiste Griekse eilanden

0
174
SUNEO CLUB

Of je nu van de verrukkelijke tzatziki of prachtige olijfgaarden houdt, de Griekse eilanden hebben het! Combineer zon, cultuur én natuur in één vakantie. Wij vergelijken voor jou de beste Griekse eilanden! Ga je bekende plekken zoals Rhodos of Kreta? Of wordt het toch Zakynthos … Juist ook de minder bekende plekken zijn super om te ontdekken. Reis met ons mee en ontdek de mooiste eilanden van Griekenland!

1 Santorini – must see’s

Het Griekse eiland Santorini heeft erg veel te bieden. Voor wie op de mooiste stranden wil liggen, ben je op Zakynthos aan het juiste adres. Vooral Kamari Beach in het kustplaatsje Kamari is een strand waar je meer van wilt zien! Of bezoek Red Beach: het strand met roodgekleurd zand en prachtige rotsformaties.

Ben je misschien toe aan wat meer avontuur? Vergeet dan niet de Thirasia vulkaan te bezoeken! Honger gekregen na de wandeling? Bezoek Ammoudi, het traditionele haventje waar boten worden gebouwd en waar je kunt genieten van een vers (Grieks) visje langs het kabbelende water! Kun je daarna met een gevulde buik de mooiste zonsondergang ever zien in het plaatsje Oia. Romantiek ten top!

Vind je vakantie naar Santorini

2 Zakynthos vol met geheime eilandjes

Het eiland Zakynthos staat bekend om de hoge rotsen in het helderblauwe water én om groene natuur. Maar ook om de onbekende en geheime strandjes die tussen die rotsen liggen. Huur een bootje, neem veel eten en drinken mee en hang de kapitein uit. Langs prachtige klifformaties ga je naar jouw eigen privéstrand! 

Wil je toch liever met een lokale kapitein meevaren? Dat kan! Hij zal je vast meenemen naar Navagio Beach of naar Shipwreck Beach, het strand dat bekend staat om het aangespoelde scheepswrak, dat er ligt vanaf 1982 en dat nu dient als te gek vakantiekiekje!

Vind je vakantie naar Zakynthos

3 Kreta

Kreta: by far het populairste eiland van Griekenland! Een heerlijk eiland waar je niets hoeft, maar wel van alles mag doen! Ben jij zo’n actieveling die graag een wandeling maakt op de Samariakloof? Daal 1200 meter af en start jouw wandeling van 16 kilometer! Voor de culturele vakantieganger is er Knossos, de beroemde hoofdstad van Kreta én een archeologische bezienswaardigheid waar de locals trots op zijn! Meer zin in een lazy dagje? Het eiland Kreta kent vele stranden waar je ook heerlijk chill kunt zijn! 

Vakantie Kreta

4 Kos

Kos wordt ook wel het ‘fietseiland’ van Griekenland genoemd. Wanneer je er bent, zul je al gauw begrijpen waarom. Vooral langs de noordkust (vanaf Tigáki tot Psalidi) zijn goede fietspaden aangelegd en kun je prachtige fietstochten maken. Naast de gezellige hoofdstad Kos-stad vind je een aantal traditionele bergdorpjes, prachtige stranden, diverse historische ruïnes en een afwisselend landschap met veel vlakke stukken.  Bij het bergdorpje Zia heb je geweldig uitzicht én een breath taking zonsondergang!

Op naar Kos

5 Rhodos

Zon, zee en strand, maar ook een schitterende natuur en traditionele Griekse cultuur in Rhodos! Wandel vooral eens door Rhodos-stad met de gezellige winkelstraatjes en witte huizen. Of laat je op het terras een lekker glaasje Ouzo (hét drankje van Griekenland mét alcohol) brengen! Ook de Vlindervallei op Rhodos is een perfecte spot. Aanschouw een idyllische en schaduwrijke omgeving waar je van juni tot half september fleurige vlinders kunt zien!

Naast Rhodos-stad is het fotogenieke stadje Lindos één van de belangrijkste toeristische attracties van het eiland. Het is even klimmen … maar dan bereik je wel één van de oudste monumenten uit de Griekse oudheid: de Akropolis. 


Give me Rhodos